Bonte Buurt

WAT IS EEN BONTE BUURT?
Het is geen eiland of een gesloten woongemeenschap, maar juist een bruisend middelpunt in een grotere buurt of wijk. Daarom is er een toegankelijke openbare ruimte voor sociale ontmoetingen en kleinschalige al dan niet commerciële activiteiten.

Een Bonte Buurt komt vooral tot zijn recht in een levendige woonbuurt. Een Bonte Buurt biedt zo ook extra woonplezier aan andere mensen in de naaste omgeving. Belangrijk is verder dat er openbare voorzieningen zijn zoals winkels en openbaar vervoer.

HOE ZIET EEN BONTE BUURT ERUIT?
Het idee is zo’n zes tot acht wooneenheden van verschillende grootte. Deze moeten levensloopbestendig zijn en geschikt voor samenwonenden, gezinnen, mensen die alleen willen wonen etc. Belangrijk is verder een woonunit voor een rolstoelgebruiker. Ook studio’s voor bijvoorbeeld studenten of expats passen goed in het concept. Bonte Buurtgenoten hebben allemaal hun eigen voorzieningen en voordeur, maar delen ook plekken, bijvoorbeeld een ‘leefkeuken’ en een tuin. De ruimtes voor sociale ontmoetingen en kleinschalige al dan niet commerciële activiteiten moeten voor iedereen uit de buurt toegankelijk zijn.. Een Bed-&Breakfast-unit zou een extra dimensie kunnen zijn voor het bonte karakter. Een Bonte Buurt is daarom uitnodigend voor iedereen.